23244535_10214323963164113_431751213555535459_n

Tangowy Bal Sylwestrowy w Złotej Milondze – 31 grudnia 2017r.

Serdecznie witamy na 14-tym Tangowym Balu w Złotej Milondze. To najbardziej niezwykły wieczór w roku, który spędzimy z najbliższą sercu osobą i z naszymi tangowymi przyjaciółmi. Zapraszamy na tegoroczny Bal do Złotej Milongi. Czeka nas piękna i długa Sylwestrowa Noc. W programie:
Przez cały wieczór tańczyć i bawić będziemy się do muzyki tangowej. W tym roku proponujemy muzyczną podróż do serca Buenos Aires, ale po drodze odwiedzimy też Paryż, Sewille, Berlin i Wiedeń. Zajrzymy też do muzycznego Montevideo – drugiego co do wielkości w Ameryce Południowej miasta gdzie tango jest bardzo popularne i tańczone na milongach.

21:15 – powitanie gości i poczęstunek
00:00 – powitanie Nowego Roku: szampan i zimne ognie
00:15 – set dyskotekowy (20 minut)
00:30 – chacarera
05:00 – ostatnia tanda i pożegnanie Balu.

W trakcie Balu Tangowego zapraszamy na kolację i poczęstunek przez cały czas trwania Sylwestra. Przygotowaliśmy dania gorące i zimne, wegetariańskie i wegańskie, słodkości i coś pikantnego. Zajrzyjcie proszę do Sylwestrowego menu.
Bar z napojami – gorącymi i zimnymi i bufef z wszystkimi alkoholami są do Waszej dyspozycji przez cały wieczór no-limits. Sugerujemy przyjechać i wrócić taksówką.
Całe menu poniżej.

Koszt zaproszenia dla jednej osoby: 220zł
Bal przewidziany jest na 100 osób.

Menu
XIV Tangowy Bal Sylwestrowy 2017/2018
Sałatki:
– Koperkowa z krewetkami
– Z ośmiornicami lekko pikantna
– Z owoców morza – wytrawna
– Z porów, jabłka i matiasów – palce lizać
– Szpinakowa z kawałeczkami surimi

Polska tradycyjna – sałatki
– Rodzynkowa z kuskusem na pół słodko – wegańska
– Z grzybami mun i warzywami i makaronem sojowym – wegańska
– Z roszponki, pomidorków i koziego sera – koktajlowa – wegańska
– Zielona z kurczaka, groszku i jasnych greckich oliwek

Przystawki:
– Prażynki krabowe z sosem czusznkowym – lekki słodki ogień
– Mintaj po grecku
– Śledzie z cebulą i kaparami – wytrawne
– Koreczki śledziowe (różne smaki)
– Krewetki królewskie w aromatycznej oliwie
– Tort z tuńczyka – creme de la creme
*
– Tortilla ze szpinakim i fetą – wegetariańskie
– Naleśniki z „żółtym nadzieniem” – wegańskie
– Melon z szynką w pikantnej galarecie – oddech lata
– Gruszki z cykorią w sosie briie – wegetariańskie
– Jajka gotowane z kawiorem – dla łasuchów

– Tatar + cebulka, ogórek i żółtka przepiórcze – Paryż w gębie
– Taca pasztetów z żurawiną i ananasami – słodki las
– Półmisek pieczonego schabu
– Taca smakowitych wędlin z ćwikłą
– Taca różnych salami z sosem miodowym – słodkie węgierskie smakołyki
*
– Sushi z łososiem i czerwoną popryka – orientalny oddech
– Sushi z awokado i zielonym ogórkiem – wegetariańskie
– Paluszki surimi w świeżym szpinaku – nigdy dość

Dania gorące

– Polski rosół z makaronem
– Goracy bigos z kwaszonej kapusty

– Pieczone kawałki wybornego kurczaka + ryż + warzywa
– Beuf strogonow + pieczywo

Desery i Napoje

– Sałatka owocowa – wegańska – niebo w gębie
– Ciasta, ciasteczka
– Słodycze i owoce

– Kawa, herbata
– Soki, woda, cola, inne napoje

Wino, piwo, poncz i inne „rumaki”
Szampan o północy

Smacznego

Złota Milonga

Jeżeli lubisz trunki własnej roboty lub domowe, zapraszamy do przyniesienia na Bal swojej baterii.

3 grudnia 2017